Brandende vragen met Mebrahetu en Vimbai

Mebrahetu Beyene (Meb) is een Growth Intern die bij Talk360 kwam in februari van dit jaar. Sinds zijn start bij Talk360 is Mebrahetu betrokken geweest bij de marketing- en groeiactiviteiten in Zuid-Afrika. In zijn dagelijkse werkzaamheden is Mebrahetu betrokken bij marktonderzoek en assisteert hij bij performance marketing en data analyse taken.

Vimbai Mahove (Vee) is ook een Growth Intern die in januari 2022 Talketeer is geworden. In haar rol coördineert Vimbai de creatie van campagnes in Zuid-Afrika, praat ze met klanten via telemarketinggesprekken en neemt ze deel aan offline activaties met klanten.

Stages bij Talk360 zijn een waardevolle kans voor pas afgestudeerden om te leren over wat er nodig is om een tech product te bouwen voor opkomende markten. Ben je benieuwd naar de ervaring van een stagiair als Talketeer? We stelden Meb en Vee een aantal brandende vragen...

Hoe waren je eerste 3 maanden bij Talk360?

Meb: Toen ik de kans kreeg om stagiaire te worden bij Talk360, was ik enthousiast om te leren en te groeien door ervaring. In mijn eerste 3 maanden heb ik gewerkt als Growth stagiair, waaronder telemarketing en het vertalen van berichten naar de lokale taal. Hoewel ik geen ervaring had in marketing, heb ik veel van mijn collega's geleerd en ben ik als persoon exponentieel gegroeid. De eerste drie maanden waren een geweldige leercurve. Talk360 heeft me veel geleerd over de professionele ruimte.

Vee: Als ik het in een paar woorden zou moeten samenvatten, zou ik zeggen dat het opwindend en intimiderend was. Ik moest me aanpassen aan de nieuwe werkomgeving en leren een evenwicht te vinden tussen werken en studeren. Ik bracht mijn eerste maand bij Talk360 door met iedereen te leren kennen, zowel in Zuid-Afrika als in het Nederlandse kantoor. Een van mijn eerste taken als stagiair was het voeren van telemarketinggesprekken als onderdeel van marktonderzoek en het helpen uitleggen van de app aan onervaren gebruikers. Dit werk lag buiten mijn comfortzone, maar toen ik het omarmde, bleek het waardevolle kennis op te leveren die bijzonder nuttig is geweest voor het bedrijf. Ik was ook in staat om mijn persoonlijke communicatievaardigheden te verbeteren, zowel door het contact met klanten uit verschillende culturen en met verschillende achtergronden, als door de interactie en samenwerking met nieuwe collega's op afstand.

Wat heb je tijdens je ervaring in telemarketing geleerd over de gebruikers van Talk360?

Meb: Telemarketing is noodzakelijk omdat het veel leert over de gebruikersbasis. In mijn ervaring met telemarketing heb ik vooral de interesses en problemen van de gebruikers kunnen begrijpen. Dat stelt ons in staat om de gebieden te verbeteren waar de gebruikers vragen of problemen hadden. We leerden van de klanten dat ze onze Talk360-app niet konden gebruiken vanwege taalbarrières en dat sommige instructies niet duidelijk voor hen waren. Dit werd meegenomen naar het team, dat vervolgens werkte aan het verbeteren en helpen van gebruikers met een beperkt taalbegrip. In de praktijk gaf dit project de aanzet tot nieuwe inspanningen om berichten en instructies te vertalen naar hun moedertaal, om de bruikbaarheid van onze internationale bel-app te verbeteren, door onze app-lokalisatie te bevorderen.

Vee: De kans krijgen om rechtstreeks met onze app-gebruikers te spreken, gaf me waardevolle inzichten in de verschillende problemen waarmee ze dagelijks te maken kregen terwijl ze in contact probeerden te blijven met geliefden, zoals slechte connectiviteit. Dit hielp me om het belang van onze internationale bel-app te begrijpen en uit de eerste hand te zien hoe het deze nijpende problemen voor hen oploste. Ik heb ook ontdekt dat veel van onze gebruikers al lang op zoek waren naar betaalbare internationale beloplossingen om hen te helpen in contact te blijven met hun dierbaren, vooral degenen die in achterstandsgebieden wonen, waar geen internetverbinding beschikbaar is.

Wat was de meest waardevolle les die je tot nu toe bij Talk360 hebt geleerd?

Meb: Ik heb vooral geleerd hoe ik beter met mijn tijd kan omgaan. Aanvankelijk was dat mijn zwakke punt, maar door Talk360 heb ik de tools gekregen om beter met mijn tijd om te leren gaan, mijn werk op tijd in te dienen en efficiënt te zijn. Omdat ik een student ben, heb ik geleerd hoe ik zowel mijn werk als de universiteit op zo'n manier kan beheren dat mijn geest getraind is om efficiënt te werken. Bovendien heb ik enorme teamworkvaardigheden opgedaan, ik heb geleerd hoe ik met mijn collega's moet samenwerken; ik heb geleerd adequaat met mijn collega's te communiceren en in staat te zijn mijn ideeën duidelijk over te brengen, en objectief feedback te aanvaarden wanneer mijn collega's oplossingen of meningen hebben die in strijd zijn met de mijne. Vloeiende communicatie leidt in wezen tot goed teamwerk, en nu geniet ik van teamwerk.

Vee: Omdat ik momenteel mijn postdoctorale studie Brand Building volg, heb ik een deel van de theorie die ik eerder had geleerd, tot leven kunnen zien komen op de werkvloer. Ik heb geleerd dat teamwerk moeilijk kan zijn, en dat goede en open communicatie de sleutel is tot een goede samenwerking. Ik heb ook geleerd dat aandachtig zijn heel belangrijk is. Talketeer zijn heeft me de kans gegeven om te begrijpen hoe elke afdeling met elkaar samenhangt en hoe belangrijk het is om te proberen goed op de hoogte te zijn van en betrokken te zijn bij alle aspecten van het bedrijf, zodat je de beste resultaten kunt produceren. Dit heeft me ook geholpen om te begrijpen hoe mijn rol bijdraagt aan het succes van het bedrijf en houdt me gemotiveerd.

Hoe voelt u zich verbonden met uw collega's over de hele wereld?

Meb: Ik voel me enorm verbonden met mijn collega's; we hebben goede relaties opgebouwd die goed functioneren. Ondanks de geografische barrières communiceren we voortdurend met elkaar en begrijpen we elkaar. We kunnen elkaar motiveren en steunen, of we nu dichtbij of veraf zijn. Ik geloof dat we een gezonde relatie hebben omdat we elkaar kunnen onderwijzen over onze verschillende achtergronden, onze verschillen kunnen delen, ze kunnen vieren en van elkaar kunnen leren. We verbeteren elkaar voortdurend en laten elkaar als individu groeien. Ik hou absoluut van de band die we hebben ontwikkeld.

Vee: Dankzij de genialiteit van technologie ontmoeten we elkaar regelmatig online via platforms als Microsoft Teams, Slack en natuurlijk Talk360. Ik heb sommige teamleden nog nooit persoonlijk ontmoet, maar door de regelmatige bijeenkomsten en activiteiten die door het bedrijf worden georganiseerd, voel ik me goed met hen verbonden en weet ik zeker dat ik ze kan bereiken wanneer ik hulp of begeleiding nodig heb in mijn dagelijkse werkzaamheden. Het Talk360 team in Zuid-Afrika is ook erg gastvrij geweest en heeft me geholpen om mijn draai te vinden binnen het bedrijf. Het is geweldig om deel uit te maken van een team waar ik me gewaardeerd voel, en mijn meningen en inzichten worden gehoord. Ik ben dankbaar voor wat ik tot nu toe bij Talk360 heb geleerd. Ik hoop te blijven groeien in mijn kennis, vaardigheden, en dat ik een aanwinst ben voor het Growth Team. Ik hoop Talk360 te kunnen blijven helpen in haar missie om te groeien in Afrika en daarbuiten.

Begin vandaag met naar huis te bellen

Beltegoed
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.